Pension er en privat opsparing og forsikring mod alderdom, sygdom eller død. Pension tilkøbes typisk i pensionsselskaber, pengeinstitutter, eller hos andre aktører, som formidler pensionsprodukter herfra.

En pensionsopsparing investeres typisk langsigtet i et mix af aktier, obligationer og ejendomme ud fra en investeringsprofil, som du selv vælger hos dit pensionsselskab. Forrentningen eller afkastet af din opsparing vil udgøre en vigtig del af din samlede formue, når du går på pension pga. reglen om renters rente, som altså svarer til en multiplikatoreffekt af de penge, du overfører til din pensionsopsparing hele livet.

Forsikringer dækker ved sygdom eller død, og kan typisk tilvælges med forskellige sikringer og garantier, som hjælper både dig og din familie økonomisk, hvis uheldet skulle være ude. I de fleste pensionsselskaber er pensionsopsparingen og forsikringerne forbundet med f.eks. et minimumskrav til pensionsoverførsler og en pakkeløsning af forskellige forsikringer. Hos Heap vælger du dog helt selv din opsparingsprofil og valg af forsikringer. Det mener vi er mest fair.

Fandt du dit svar?